با برنامه ریزی از قبل میتوان ترتیبی داد تا در هنگام مراجعه و ملاقات یک پزشک ارتوپد بتوانیم کمک بیشتری از او بگیریم. بسیار اهمیت دارد که بتوانیم در یک مکالمه ساده و موثر اطلاعاتی را که پزشک نیاز دارد به او بدهیم.
همچنین باید به توصیه های او بدقت گوش دهیم. یکی از علل مهم خطاها و اشتباهات در حیطه درمان بیماران، نقص در یک ارتباط موثر بین بیمار و پزشک معالج است.
رعایت موارد زیر در این مورد به شما کمک میکند.
قبل از مطب ارتوپدی
♦ قبل از اینکه به مطب بروید در مورد مطب تحقیق کنید : مطب پزشک ارتوپد کجاست. چه موقع باید به مطب برسید. اگر با اتومبیل میروید آیا جایی برای پارک اتومبیل خود در نظر گرفته اید. آیا باید دفترچه بیمه خود را همراه ببرید.
♦ برای وقت ملاقات خود برنامه داشته باشید : شما ممکن است مشکلات فراوانی در اندام ها داشته باشید ولی باید نکته ای را که بخاطر آن به دکتر ارتوپد مراجعه کرده اید مطرح کنید.
اگر مشکل فعلی شما کمردرد است باید فقط آنرا مطرح کنید. ممکن است شما از قبل درد زانوی چپ هم داشته اید یا ممکن است شست پای راست شما هم کمی برجسته باشد.
عنوان کردن تمام مسائل و مشکلات ارتوپدی در یک ملاقات چیزی جز اتلاف وقت و دور شدن از موضوع اصلی نیست. البته اگر احساس میکنید چند مشکل ارتوپدی شما به یکدیگر ربط دارد میتوانید بطور خلاصه آنها را به پزشک بگویید.
♦ مدارک را آماده کنید : اگر آزمایشات یا عکس هایی از قبل دارید آنها را برحسب تارخ مرتب کنید تا بتوانید راحت تر آنها را به پزشک ارائه دهید.
♦ یک لیست تهیه کنید : داروهایی را که مصرف میکنید بنویسید. سابقه بیماری هایی را که از قبل داشته اید مثلا بیماری قلبی یا دیابت یا … را بنویسید.
مشکلاتی را که دارید بنویسید مثلا ( درد زانو، محدودیت حرکت زانو و قفل شدن آن). این نوشته ها را برای پزشک بخوانید. سوالاتی را هم که میخواهید از پزشک ارتوپد بپرسید بنویسید و بپرسید.
♦ دوستی را با خود همراه داشته باشید : از یک نفر دیگر بخواهید تا شما را همراهی کند. اگر مترجم لازم دارید از بچه ها استفاده نکنید.
♦ لباس مناسب بپوشید : پزشک شما را معاینه میکند پس لباسی راحتی بپوشید که به راحتی قابل درآوردن و پوشیدن باشد.
در مطب دکتر متخصص ارتوپد
♦ دیر نرسید : ممکن است لازم شود در مطب فرم هایی را پر کنید. پس کمی زودتر به مطب وارد شوید.
♦ صدیق باشید : چیزی را از پزشک خود پنهان نکنید و از گفتن مشکلاتی مانند اختلال حواس، مصرف الکل یا مواد مخدر، مشکلات جنسی خجالت نکشید.
♦ به بیماری خود تمرکز کنید : در مکالمه حاشیه نروید. از وقت خود برای انتقال اطلاعات از خود به پزشک و برعکس حداکثر استفاده را ببرید.
♦ پادداشت بردارید و سوال کنید : از صحبت هایی که پزشک میگوید یادداشت بردارید و اگر چیزی را نمیفهمید دوباره سوال کنید. درباره اینکه چرا باید کاری را که پزشک میگوید انجام دهید از وی سوال کنید.
♦ از پزشکتان بپرسید باید چه انتظاری از درمان داشته باشید : بپرسید که چه مشکلاتی ممکن است برای شما بوجود بیاید.
بعد از برگشت به منزل
♦ مطالب را دوره کنید : اگر چیزی یادتان نمیاید دوباره به مطب زنگ بزنید و از همکاران پزشک سوال کنید
♦ دستورات پزشک را رعایت کنید : دوره درمان دارویی را کامل کنید. اگر رژیم غذایی یا نرمش خاص به شما داده شده است آنرا اجرا کنید. فراموش نکنید که شما قسمتی از تیم درمانی هستید.
♦ با دکتر خود در تماس باشید : اگر در طی درمان مشکلی برای شما بوجود آمد حتما پزشک معالج خود را در جریان بگذارید.